De vakantieperiode was fijn!

Pak je sportroutine weer op na de vakantie

De vakantieperiode was fijn! Niks moest, alles mocht. Even een terrasje pakken, even barbecueën bij vrienden, een fijne vakantie in het buitenland en een feestje hier en daar. De zomervakantie zat vol gezelligheid en we skipte soms het sporten omdat er iets tussen kwam. Hierdoor zijn je vaste trainingsdagen ineens geen trainingsdagen meer. Daarnaast is je gezonde eetpatroon verdwenen en zonder dat je het merkte raakte je minder fit.Is dit slecht?

Nee absoluut niet! Vakantie nemen is juist goed voor lichaam en geest en je hebt hard genoeg gewerkt het afgelopen jaar. Maar naar zo’n periode kan het moeilijk zijn om het sporten en een gezonde leefstijl weer op te pakken. Even de knop omzetten. Het is juist goed dat je je sportroutine weer wilt oppakken na de zomervakantie! Het kan soms moeilijk zijn om na een pauze weer in beweging te komen, maar met de juiste mindset en aanpak kun je weer snel in de flow komen.

 

Hier enkele tips om je te helpen:

  1. Stel realistische doelen: Begin niet te hard van stapel en stel realistische doelen voor jezelf. Ga niet meteen urenlang sporten als je een tijdje niet actief bent geweest. Begin met kortere sessies en bouw het geleidelijk op.
  2. Kies een activiteit die je leuk vindt: Sporten moet leuk zijn! Kies een activiteit die je leuk vindt, zodat je er meer plezier aan beleeft en gemotiveerder blijft om het vol te houden.
  3. Plan je trainingen: Neem sportmomenten op in je dagelijkse schema en behandel ze als afspraken die je niet kunt missen. Dit helpt je om consistent te blijven en voorkomt dat je trainingen overslaat.
  4. Zoek een trainingsmaatje of sluit eens aan tijdens een groepsles: Samen sporten kan heel motiverend zijn. Vraag een vriend, familielid of collega om samen met jou te sporten. Zo kun je elkaar aanmoedigen en verantwoordelijk houden.
  5. Varieer je workouts: Afwisseling in je training kan het interessant houden en voorkomt dat het saai wordt. Bekijk ons rooster in de app en probeer eens een andere work-outs of vraag aan de instructeur nieuwe oefeningen als je zelfstandig traint in de Open gym.
  6. Begin rustig: Als je een tijdje niet hebt gesport, is het belangrijk om je lichaam rustig te laten wennen aan de inspanning. Voorkom blessures door rustig te beginnen en geleidelijk de intensiteit op te bouwen. Dus niet gelijk vol aan de gewichten zodat je de volgende dag niet meer kunt bewegen.
  7. Let op je voeding: Gezonde voeding speelt een belangrijke rol bij het herstellen en opbouwen van je lichaam na het sporten. Zorg voor een evenwichtige voeding met voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Wist je dat wij je ook kunnen helpen om je voedingspatroon aan te passen. Klik op deze link voor meer informatie.
  8. Wees geduldig en mild voor jezelf: Het kan even duren voordat je weer in je oude sportritme zit. Wees geduldig en wees niet te streng voor jezelf als het even niet gaat zoals je wilt. Pak het gewoon weer op en ga door. Door deze tips in overweging te nemen, kun je je sportroutine weer opbouwen en genieten van de voordelen van een actieve levensstijl na de zomervakantie.

          Veel succes!