Spiermassa opbouwen?

Zo doe je dat snel én effectief

Effectief spiermassa opbouwen doe je door elke training iets zwaarder te trainen. Daarnaast is het van groot belang om voldoende calorieën binnen te krijgen. Ten slotte speelt rust een grote rol. Zowel nachtrust als de rust tussen je trainingen. Lees hieronder meer over de opbouw van spiermassa.

Tips om je te helpen bij het opbouwen van spiermassa:

Krachttraining: Het uitvoeren van regelmatige krachttraining is essentieel voor spieropbouw. Richt je op samengestelde oefeningen zoals squats, deadlifts, bench presses en pull-ups, omdat deze meerdere spiergroepen tegelijkertijd activeren. Begin met een gewicht dat uitdagend is maar waarbij je nog steeds de oefening goed blijft uitvoeren.

Progressieve overbelasting:
Om spiergroei te stimuleren, moet je je spieren geleidelijk aan uitdagen. Dit betekent dat je de belasting of intensiteit van je trainingen regelmatig moet verhogen. Verhoog bijvoorbeeld het gewicht dat je tilt, het aantal herhalingen dat je doet of de trainingsfrequentie. Dit dwingt je spieren om zich aan te passen en sterker te worden. Het is verstandig om in een notitieboekje bij te houden hoe zwaar je de oefeningen pakt. Dit is handig zodat je het niet hoeft te onthouden en daarnaast kan je progressie bijhouden.

Voeding: Eet voldoende calorieën: Om spiermassa op te bouwen, heb je voldoende calorieën nodig. Zorg ervoor dat je een calorie-overschot hebt, wat betekent dat je meer calorieën consumeert dan je verbrandt. Dit geeft je lichaam de energie die het nodig heeft voor spiergroei. Zorg er ook voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, omdat eiwitten essentieel zijn voor spierherstel en -opbouw. Goede eiwitbronnen zijn onder andere mager vlees, gevogelte,
vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten en noten.

Heb je moeite om gevarieerd te eten of je hebt weinig inspiratie? Geen probleem, je kunt bij de Gym ook terecht voor een voedingsschema op maat. Het BenFit-programma is speciaal ontwikkeld om op een gezonde manier aan je spieropbouw te werken.  Wekelijks meten wij je gewicht, vetpercentage, spiermassa en buikvet. Vervolgens wordt er weer een nieuw voedingsplan gemaakt wat is aangepast op de actuele meetgegevens en met andere recepten. Zo werk je altijd met een plan aangepast op jouw situatie en met afwisselende gerechten. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Voor meer informatie kunt je met ons contact opnemen voor een adviesgesprek.

Voldoende rust en herstel: Spieren groeien niet alleen tijdens het trainen, maar ook tijdens rustperiodes. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Slaap essentieel is voor spierherstel en -groei. Geef je lichaam ook rustdagen tussen de trainingen door, zodat je spieren de tijd hebben om te herstellen en sterker te worden.

Blijf consistent: Spieropbouw vergt consistentie en geduld. Blijf regelmatig trainen en volg een goed gestructureerd trainingsprogramma dat gericht is op progressieve overbelasting. Verwacht geen snelle resultaten, maar wees geduldig en blijf gefocust op je doelen.

Het is ook aan te raden om advies te vragen. Team the Gym staat voor je klaar om je verder te helpen met je trainingsprogramma. Toch liever meer begeleiding? Dan is personal training misschien iets voor jou. Bij personal training krijg je persoonlijke begeleiding van een coach tijdens het sporten.

WAAROM PERSONAL TRAINING BIJ THE GYM HUISSEN?

  • (HBO) Gediplomeerde trainers in sport en voeding;
  • Een perfect op maat voedingsplan met gratis gebruik van een handige voedingsapp;
  • Geen andere sporters in de zaal en dus geen afleiding en volledige privacy.
  • 7 dagen per week geopend en daardoor flexibel in trainingstijden. Personal training aan huis of op het werk behoort ook tot de mogelijkheden.