De lente is begonnen, maar het lenteweer laat nog even op zich wachten. Af en toe komt de zon wel tevoorschijn maar hoe fijn is het dat het in de avond langer licht blijft? Je hebt dus nu geen excuus meer om binnen te blijven omdat het te donker of te koud is. De lente is het ideale seizoen voor allerlei sportieve outdoor activiteiten en om weer meer in beweging te komen.

Net zoals voorgaande jaren gaan wij ook weer meer naar buiten tijdens de groepslessen. Een leuke combinatie van binnen en buiten sporten want de Gym heeft ruimte genoeg daarvoor. Hoe fijn is dat? En tegelijkertijd vang je vitamini D op.

Beweeg Challenge

Deze maand gaan wij samen de Challenge aan om meer te sporten en te bewegen. Want we weten allemaal dat dit goed is voor onze gezondheid. Hieronder staan een aantal vragen waardoor je inzicht kan krijgen hoeveel je eigenlijk beweegt op een dag.

  1. Op welke momenten zit jij langer dan een half uur aaneengesloten?
  2. Wat kun je doen om dit te vermijden?
  3. Benoem op welke manieren jij dagelijks beweegt.
  4. Wat ga je extra doen om meer te bewegen?

Met een halfuur meer bewegen per dag haal je zo 4.000 extra stappen. Kortom, een kleine stap voor jou, maar een grote stap voor je gezondheid. Een gemiddeld persoon zet ongeveer 6.000 stappen per dag. Onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag leidt tot een betere gezondheid. Het hoeft dus niet heel moeilijk te zijn want je bent eral bijna. Ga eens wandelen tijdens je lunchpauze, neem vaker de trap, een keertje extra sporten of ga met de fiets naar je werk.

 

Tip van Flip! Draag een stappenteller of smartwatch.
Door bij te houden hoeveel je per dag beweegt zorg je voor een stukje bewustzijn en kun je ernaar streven om iedere dagĀ een beetje actiever te worden.