Verandering van thema

Verandering van thema doet Wonderen…

2022 is voorbij gevlogen en 2023 staat reeds voor de deur. Een nieuw jaar met nieuwe dromen, wensen en goede voornemens. Vanaf januari draaien wij elke maand een nieuw thema in de Gym. Het thema staat dan de hele maand centraal. Tijdens de lessen komt het thema in beeld, we geven jullie handige tips en tricks door middel van blogs, er worden winacties georganiseerd en er komen verschillende challenges voorbij op onze social media kanalen

Het eerste maand thema van 2023 is uiteraard de maand van de goede voornemens. Misschien heb je de kaartjes al zien hangen in the Gym waar je goede voornemens op kan schrijven. Hoe leuk is het als straks de hele muur vol hangt met goede voornemens van al onze leden. Let op! Het gaat om een voornemen of doel wat je in januari wilt behalen. Een korte termijn doelstelling dus. Iedereen heeft wel een wens of wordt ergens gelukkig van. ”’Dus durf te dromen want al het moois begint daar”.

Goede voornemens

Veel Nederlanders starten begin januari met hun goede voornemens zoals: gezond eten, meer bewegen, ontspanning of stoppen met roken. Toch blijkt elk jaar weer dat de meeste voornemers toch niet haalbaar waren of ze vervagen. Hoe komt dat nou toch? Zijn we te streng?

Waarom goede voornemens vaak mislukken?

De meeste voornemens zijn te vaag of juist te groot waardoor je niet goed weet waar je moet starten. Wanneer het dan een keer mis gaat is dat gelijk een bevestiging dat het niet haalbaar is. De intentie om je gezonde voornemens vol te houden is er zeker maar doordat jezelf het woordje ‘’ MOETEN’’ oplegt gaat het vaak mis. Bijvoorbeeld ik moet elke week 3x gaan sporten, ik moet minder gaan snoepen en daarnaast moet ik elke dag 10.000 stappen gaan zetten. Het wordt een verplichting en als dat zo voelt dan denken de meeste al gauw dit gaat mij toch niet lukken, ik stop er mee en probeer het volgend jaar wel weer.

Welke voornemens zijn wel haalbaar? 

Eigenlijk is het heel simpel om een voornemen te laten slagen. Ten eerste verplicht jezelf niets en laat het woordje ‘moeten ‘ weg. Maar begin met  ‘’ ik mis’’.

Kies juist voornemens waar je gelukkig van wordt en die je helpen je dromen te verwezenlijken. Wees je bewust welke stappen je gaat zetten om gelukkiger te worden en verplicht jezelf niet tot vervelends toe. Zulke goede voornemens beginnen vaak met ‘ik mis’. ‘Ik mis’ het sporten, zoals ik vroeger vaak deed. ‘Ik mis’ balans in mijn leven. Is jouw goede voornemen bijvoorbeeld afvallen? Of gezonder gaan eten? Bedenk dan waarom je dat graag wil. Richt je op wat het jou oplevert en werk daar in kleine stapjes naartoe.

Coaching en begeleiding 

Wil je in 2023 werken aan een gezonde leefstijl maar je ziet door de bomen het bos niet meer doordat er zoveel verschillende diëten en methodes zijn? Onze HBO gediplomeerde personal trainers en diëtisten staan voor je klaar om samen met jou een persoonlijk sport- en voedingsplan op te stellen. Dit kan in groepsverband of 1 op 1. Want een gezonde leefstijl is niet voor even maar voor de rest van je leven. Meer info? Stuur ons een bericht dan nemen wij contact met je op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Klik op direct beginnen of meer info.